KOLOIDNÍ STŘÍBRO

27.06.2015 19:34

Kolidní stříbro

Nachlazení, chřipka, kašel a rýma se objevují často. Většina lidí, která užívá koloidní stříbro se zpravidla velmi rychle zbaví těchto nepříjemných neduhů. A to díky tomu, že koloidní stříbro ničí nebezpečné viry a choroboplodné baktérie, protože současně vyráběné koloidní stříbro neničí "dobré" aerobní bakterie, které jsou pro náš organismus velmi potřebné. Koloidní stříbro chrání imunitní systém, napomáhá jeho regeneraci a zlepšuje trávení, protože aktivuje trávící enzymy. Baktérie nejsou schopny vytvořit odolnost proti částicím koloidního stříbra, jako k tomu dochází u antibiotik.


Použití koloidního stříbra
Dr. Henry Crooks ukázal na koloidní stříbro jako na absolutně bezpečný prostředek, který je pro člověka netoxický s vysokou schopností ničit baktérie. Později se ukázalo, že použití koloidního stříbra je účinné také proti plísním, parazitům a virům. Koloidní stříbro je velmi účinné a netoxické. Mikroskopické částice koloidního stříbra se nehromadí v organismu, protože v průběhu několika dnů dojde k jejich vyloučení. Pokud konkrétní antibiotikum eliminuje asi 6-7 škodlivých baktérií, koloidní stříbro ničí více než 650 choroboplodných baktérií, virů, mykóz a plísní.


Princip účinnosti
Koloidní stříbro ničí jen nepřátelské patogeny neboli tzv. bezkyslíkaté mikroorganizmy a neubližuje přátelským baktériím, které potřebují k životu kyslík. Stříbro neničí tyto bakterie přímo, ale rozkládá enzymy těchto bezkyslíkatých baktérií, virů, plísní, které bez těchto enzymů nemohou existovat. Stříbro tak funguje jako katalyzátor a efektivně enzymy vyřazuje z činnosti.

Velikost částic koloidního stříbra je od 1,5 do 5 nm, viry mají velikost od 15 do 150 nm a baktérie od 350 do 1000 nm a jsou tedy podstatně větší než částice koloidního stříbra, které díky tomu mohou volně pronikat do nitra patogenů. Výsledkem této činnosti je, že si baktérie nemůže rozvíjet vůči stříbru odolnost (rezistence), jako je tomu u antibiotik.


Koloidní stříbro a nemoci
Není známa žádná nemoc, která by byla způsobena organizmem, jenž může žít v přítomnosti i nepatrného množství stříbra. Podle laboratorních testů dochází k destrukci bakterií, virů a plísní během několika minut od kontaktu se stříbrem. Prakticky není znám mikrob, který by nebyl koloidním stříbrem zničen do 6 minut.

 

VŠEOBECNÉ VLASTNOSTI KOLOIDU STŘÍBRA:

koloid stříbra ani v otevřených ranách nepálí a neštípe
dezinfikuje rány a napomáhá k jejich vyčistění
urychluje hojení a zacelování poraněné pokožky
má velmi dobré účinky na otevřené vředy, stahuje a hojí chronické rány
je netoxické a lze ho při vnějším použití nanášet dlouhodobě. Nezanechává na pokožce viditelné stopy
není nijak cítit
lze ho použít i k ošetření oblečení v outdoorových aktivitách. Látka se namočí do koloidu a potom se nechá volně uschnout. Ošetřená látka dočasně získá vysokou antibakteriální schopnost

Doporučené dávkování je platné pouze pro čerstvé koloidní stříbro s vysokou stabilitou vyrobené řízenou elektrolýzou.
15 ppm   – nízká koncentrace (rostliny, zvířata, děti, dlouhodobá kůra)
25 ppm  – univerzální koncentrace (vnitřní užití + ošetření pleti, očí lidí a zvířat)
40 ppm  – vysoká koncentrace (vnější použití, postřik, obklady, potírání, výplach, hygiena)

Vážným argumentem proti používání koloidního stříbra je, že stříbro působí toxicky a při delším používání může vyvolat neodstranitelné šedomodré ztmavnutí kůže – argyrii a řadu jiných poruch, například nervového systému. Nicméně stříbro v malém množství nepůsobí toxicky. Doporučené dávkování je nastaveno tak, aby nebylo škodlivé a předcházelo podobným onemocněním jako je argyrie. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je možné zkonzumovat během života až 10 g stříbra, aniž by se jakkoli zvýšilo riziko vzniku popisovaného onemocnění, přičemž celková roční dávka má být nižší než 1g. Podíváme-li se na dostupná koloidní stříbra, zjistíme, že můžeme sehnat koncentrace 7.5 – 100 ppm. Koncentrace vyšší než 25ppm není vhodná pro vnitřní použití.

Například 25 ppm je 25mg dané látky/1litr = 0,025g/1litr. Abychom dosáhli maximální hodnoty dávkování 1g za rok, museli bychom v této koncetraci za rok vypít 40 litrů koloidního stříbra. Doporučené dávkování u takové koncentrace je maximálně 1dl na jeden den. To znamená, že kdybychom každý den pili koloidní stříbro v tomto dávkování, za celý rok bychom se i přesto nedostali na horní hranici 40 litrů – za celý rok by to totiž dalo dohromady cca 36,5 litrů. Každopádně koloidní stříbro se podává v kratších intervalech a nižších koncentracích.

Koloidní stříbro můžete používat pouze orálně, bez polykání, podrženo v ústech po dobu 5-10 minut, aby došlo ke vstřebání Ag+ iontů ústní sliznicí a poté by mělo být vyplivnuto, aby nebyla zbytečně namáhána střevní mikroflóra. Koloidní stříbro se tímto způsobem stejně účinně vstřebá, jako při vnitřním užití.


Způsoby užívání:
-očistná 21 denní čistící kůra
-desinfekce vody
-chřipka
-akné
-zánět dásní
-plísňové onemocnění nohou
-infekce horních cest dýchacích, nachlazení
-pásový opar
-infekce močového měchýře a močových cest
-výplach tlustého střeva (klystýr)
-další možné použití
-domácí zvířata
-k výplachu očí při zánětech
Doporučení před prvním užitím koloidního stříbra:
Nejdříve vyzkoušejte rozetřít trochu koloidního stříbra na zápěstí, kvůli možné alergii na stříbro (velmi vzácné) a teprve po cca 1 hodině jej užít vnitřně. Těhotné ženy a kojící matky by měly použití koloidního stříbra konzultovat se svým lékařem.


Základní 21 denní čistící kůra :
Mnoho lidí zaznamenalo velký nárůst fyzické a psychické energie poté, co absolvovali tzv. 21 denní čistící kůru. Během této kůry dochází k masivnímu pročištění organismu od patogenů. Pro zvýšení a urychlení efektivity se po dobu trvání kůry doporučuje omezit konzumace masa, ryb a vajec, výrobků chemicky konzervovaných. Vyhněte se alkoholu a cigaretám. V průběhu trvání celé kůry se doporučuje pít nejméně 2 litry čisté pramenité vody denně, důkladně rozžvýkávat konzumovanou stravu. Pro obnovu střevní mikroflóry se jako přirozený zdroj doporučuje konzumace mléčných zakysaných výrobků, kysaného zelí, nebo užívat probiotika. Pro tuto čistící kůru je vhodné koloidní stříbro o koncentraci 15 ppm. Po dobu prvních 7 dnů užívejte nalačno orálně 20 ml 1 x denně, dalších 7 dnů 2 x 20 ml denně a závěrečných 7 dnů 3 x 10ml koloidního stříbra denně. Tento způsob detoxikace je vhodné opakovat 2 x ročně.

Desinfekce vody
1 ml koloidního stříbra 15 ppm na 1 litr vody. Pro domácí zvířata dávka 1 ml koloidního stříbra 15 ppm na 1 litr vody.

Chřipka
Aplikujte koloidní stříbro o koncentraci 15-25 ppm, orálně 5-6 x 20 ml denně, po ustoupení příznaků nemoci snižte dávku na 2 x 20ml denně. Pijte dostatečné množství tekutin, alespoň pak 2 l denně k vyplavení patogenů.

Akné
Ráno a večer před spaním vyčistěte důkladně pokožku a osušte. Naneste koloidní stříbro o koncentraci 25-40 ppm (postřikem nebo použitím vatového tampónu) přímo na postiženou oblast. Nechte uschnout. Kombinujte s orálním užitím koloidního stříbra 25 ppm a to 3 x 10 ml za den. Poté, co se kůže vyčistí, používejte jako udržovací dávku 10 ml koloidního stříbra orálně jednou za den minimálně ještě dalších 14 dnů.

Zánět dásní
Pro tuto kůru je určeno koloidní stříbro o koncentraci 15-25 ppm. Aplikujte nezředěné koloidní stříbro přímo na dásně, 3 x 10 ml denně. Poté, co příznaky ustoupí, pokračujte s udržovací denní dávkou 10 ml ještě dalších 14 dnů.

Plísňové onemocnění nohou
Řádně chodidlo umyjte a usušte. Aplikujte koloidní stříbro 30-40 ppm nástřikem přímo na postiženou oblast a nechte uschnout. Současně doporučujeme užívat orálně koloidní stříbro o koncentraci 15 ppm 2x 30 ml denně, dokud příznaky onemocnění nezmizí.

Infekce horních cest dýchacích, nachlazení
Pro tuto kůru je určeno koloidní stříbro o koncentraci 15-25 ppm. Aplikujte sprejem koloidní stříbro přímo do nosní dutiny 2-3 x 1 ml denně spolu se 3 x 20 ml užitých orálně. Po ustoupení příznaků nemoci pokračujte s udržovací dávkou 1x 20 ml denně aplikovaných orálně až do úplného uzdravení.

Pásový opar
Pro tuto kůru je určeno koloidní stříbro o koncentraci 25 ppm. Při pocitech příznaků pásového oparu, užívejte orálně 3 x 20 ml koloidního stříbra denně spolu s přímou aplikací koloidního stříbra pomocí vhodného rozprašovače na postižené místo. Pokud pásový opar nepropukne přímo, užívejte udržovací dávku 20 ml koloidního stříbra denně.

Infekce močového měchýře a močových cest
Pro tuto kůru je určeno koloidní stříbro o koncentraci 25 ppm. Orálně 3 x 20 ml denně po dobu 5 dní, po odeznění příznaků nemoci, užívejte 30 ml denně. Pijte dostatečné množství tekutin, minimálně 2 litry čisté pramenité vody denně.

Výplach tlustého střeva (klystýr)
10 ml koloidního stříbra 15 ppm na 1 litr vody.

Další možné použití
Používá se buď nanesením roztoku bezprostředně na kůži pomocí obkladů nebo pomocí rozprašovače v těchto případech poranění: Popáleniny, spálení kůže při opalovaní, svědění kůže, opar, kvasinková nákaza, měkké kožní bradavice, obměna pokožky, infekce uší a nosu, akutní zánět spojivek, kožní houby, spalničky, kožní záněty, otevřené rány a zranění, štípnutí hmyzem a lupénka.

Domácí zvířata
Spousta majitelů domácích zvířat má dobré zkušenosti s užíváním koloidního stříbra při jejich léčení. Koloidní stříbro může být použito orálně, k léčbě očí, uší, nosu a malých ran. Může být také použito k odčervení zvířat a jako prevence před různými druhy parazitů. 1 ml koloidního stříbra 15 ppm na 1 litr vody.

Nevystavujte místa ošetřená koloidním stříbrem přímému slunečnímu záření!

Nežádoucí účinky
Ve výjimečných případech se může objevit Herxheimerova reakce (Náhlé zhoršení příznaků po podání antibiotik – je způsobena rozpadem mrtvých bakteriálních buněk a uvolněním velkého množství bakteriálních endotoxinů do organismu. Může být až život ohrožujícím stavem, kdy je v tomto případě nutné dávku antibiotik dočasně snížit), která je vyvolána pročištěním organismu od nashromážděných toxinů, které v průběhu uvolňování se do krevního oběhu mohou způsobovat krátkodobé potíže jako: únavu, pocity slabosti, lehký průjem (v tomto případě je vhodné doplnění prospěšných střevních bakterií konzumací jogurtu nebo acidofilního mléka, doporučuje se také pít větší množství vody, aby se zabránilo odvodnění) a zdánlivé zhoršení zdravotního stavu. V takovém případě je vhodné snížit dávku na polovinu. U osob přecitlivělých na stříbro se mohou mimo jiné objevit otoky, vyrážky, hnisání v očích a silná rýma.

Koloidní stříbro a argyrie
Argyrie – je poměrně vzácné onemocnění, při kterém jsou postiženy sliznice a kůže jako následek dlouhodobého nadměrného užívání stříbra a jeho následné bioakumulace v organismu. Při argyrii dochází k trvalé změně zabarvení pokožky na namodralou až šedou barvu. Právě toto postižení je nejběžnějším argumentem odpůrců užívání koloidního stříbra při léčbě a podpoře zdraví člověka. Většinou se však už nedozvíte za jakých podmínek a při jaké aplikaci toto onemocnění vzniká. Je třeba říci, že k tomuto onemocnění docházelo a dochází jen v případech nekontrolovatelného, nadměrného a dlouhodobého vystavování organismu účinkům stříbra a stříbrných sloučenin, a to hlavně především u lidí s těžkou dysfunkcí ledvin. Dříve se s tímto onemocněním dalo setkat u lidí, kteří dlouhodobě pracovali například ve stříbrných dolech a vdechovali stříbrný prach (1 000 – 1 000 000 násobky běžné expozice) a současně trpěli nějakou poruchou funkce ledvin. Lidé, kteří takto onemocněli následkem léčby stříbrem, tak užívali dlouhodobě nadlimitní množství stříbra, ale co je hlavní, podávané ve formě stříbrných sloučenin (iontů), nikoli čistého metalického stříbra v disperzi (koloidu). Tyto sloučeniny se totiž vyznačují vysokou chemickou reaktivitou na rozdíl od koloidní formy a snadno se slučovaly, přetvářely a vázaly do tkáňové struktury.

Riziko onemocnění touto chorobou u zdravých lidí, kteří užívají kvalitní koloidní stříbro z ověřeného zdroje a v předepsané míře a koncentraci, je téměř vyloučeno. Zvýšenou míru nebezpečí, v lepším případě jen zbytečné zatěžování ledvin, může představovat pouze aplikace nekvalitního koloidu (velké částice – zabarvení, vysoká koncentrace), popřípadě užívání roztoků Ag iontů v podobě rozpuštěných chemických solí, jenž se někteří neseriózní výrobci a prodejci snaží prodávat jako koloidní stříbro. Proto koloidní stříbro kupujte od renomovaných prodejců v ověřené koncentraci. Pro zachování jedinečných vlastností koloidního stříbra je nezbytný tmavý obal, nejlépe ze skla.

Tisková zpráva Univerzity Palackého v Olomouci - 07.2013


Významný krok pro řešení velkého medicínského problému, jímž je stoupající odolnost bakterií vůči léčbě antibiotiky, učinili vědci Lékařské a Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého. Prokázali, že účinnost antibiotik zvyšuje přidání sloučeniny stříbra, případně mikročástic či nanočástic tohoto kovu. Antibiotika v kombinaci se stříbrem se pak mohou využívat v nižších dávkách a účinkují i na bakterie, které byly dříve na antibiotika rezistentní. Účinek lze prokázat i při podstatně nižších koncentracích antibiotika. Přínos je především v tom, že antibiotika s příměsí stříbra opětovně vykazují antibakteriální účinek i vůči takovým bakteriím, na něž antibiotikum bez této příměsi nezabíralo nebo bylo účinné jen zčásti.

Paradox nebo záměr ? 

od 1. ledna 2010 platí v celé EU zákaz vnitřního užívání koloidního stříbra.

Zdroj : internet

Kontakt

vegancosmetics.eu. vegancosmetics.eu@seznam.cz